Rühmatöö arvustus

Valisin arvustamiseks rühmatöö „Eesti e-teenused: õnnestumised ja õnnetused“. Teemavalik tundus intrigeeriv, sest viimasel ajal on palju räägitud meie e-riigi kuvandist ning üsna sageli on arvustajad jõudnud tõdemusele, et meie „e-tiigeri“ (loe tiigrihüpe) puhul on näha väsimuse tundemärke.

Kui algul tundus huvitav agusihvalik lähenemine teemapüstitusele, siis lõpuks muutus see natuke väsitavaks. Kuigi õnnestumised ja puudused olid mahult pooleks jagatud, siis puuduste lahkamisel räägiti üsna palju märkamatult ka õnnestumistest. Seetõttu oleks sisu poolelt tahtnud natuke rohkem saada analüüsi e-teenuste puuduste kohta. Antud juhul jäi teemaarendus minu jaoks natuke liiga ühekülgseks. Kuigi kokkuvõttes küll mõõnati, et meie e-teenuste puhul on puudusi, siis oleks võinud juurde lisada ka oma ettepanekuid olukorra parandamiseks. Omalt poolt soovitaksin töörühmal tutvuda näiteks 2016. aasta Riigikontrolli riigi avalike e-teenuste auditiga, mis oleks andnud juurde ideid ning aidanud analüüsi sisu viia tasakaalu. Seetõttu võiks öelda, et minu jaoks oli analüüs natuke ühekülgne ning pigem tundus kiidulauluna meie e-teenustele. Teisisõnu, kiitmine on küll vajalik, aga sellega on oht ennast ära uinutada ja vaadata mööda tegelikest probleemkohtadest.

Arvuliselt tundus allikate piisavalt olevat, aga kas ühe või teise institutsiooni kodulehe URL-i viitamist saab ikka pidada asjakohaseks. Keeleliselt olid mõned kirjavead sisse lipsanud. Agusihvalik arutluskäik tundus minu jaoks pigem nagu Prostokvašinost vanematel kirja saatmine, kus iga osaleja räägib eraldi stiilis oma nägemusest. 


Lähtuvalt antud rühmatööst tasuks võib olla edaspidiselt kaaluda ka protsessi juhendajate või retsensente rolli kasutamist, mis võimaldaks töörühmadel saada vahepealset juhendamist ja töörühmavälist arvamust. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Nädal 4. Info- ja võrguühiskond

Uus meedia (nr 3)

Nädal 15. Eetika ja IT